Onlangs ging ik aan de slag om een betonlook muur te creeën op onze logeerkamer. Met dit idee liep ik al een tijdje rond, aangezien de kamer een wit balken plafond heeft en het dus wel een kleurtje kon gebruiken. Zoals jullie weten hou ik van naturel tinten, dus ging ik op zoek naar verf in een mooie warme beige tint.

Via pinterest kwam ik Moodpaints tegen. Ik zocht namelijk een betonlook verf, omdat ik dat erg mooi vind. Ze hebben een duidelijk instructiefilmpje op hun website, waarvan ik zoiets had; dat moet mij wel lukken. Per post kreeg ik de staaltjes van hieronder opgestuurd en koos ik uiteindelijk voor beautifull beige.

Moodpaints Betonlookverf

De verf die ik gebruikte heet betonlookverf en is ideaal voor het maken van een unieke betonlook op je muren. De verf is gemakkelijk verwerkbaar en het betonlook effect is door op een eenvoudige wijze te creëren. De verf is hoger gepigmenteerd dan gewone verf, met als resultaat diepe kleuren en een prima dekkend vermogen. De verf is sneldrogend, geurarm en goed dekkend.

Benodigdheden:

  • Blokkwast en kleine kwast
  • Grote verfroller voor muurverf
  • Venetiaanse spatel

 

 Zoals ik al zei is het aanbrengen eigenlijk best gemakkelijk, Je brengt eerst een eerste laag aan met de verfroller en kwast, zoals je dat met gewone muurverf ook doet. Doordat de verf heel dik is, geeft het eindresultaat een “vlekkerig” geheel, anders dan bij gewone muurverf. Dan zie je zo wel strepen, maar dat trekt weg zodra het droog is. Zoals je op onderstaande foto kunt zien, was dat bij mij nu niet het geval. Schrik hier vooral niet van, je gaat er nog een tweede laag over heen aanbrengen, en dan zie je het niet meer.

De tweede laag aanbrengen

Na ± 2 uur is de verf droog, maar pas na ± 6 uur kun je de volgende laag aanbrengen. Bij een lagere temperatuur en een hogere luchtvochtigheid zullen de droogtijden langer zijn.
De tweede laag heb ik aangebracht met een venetiaanse spatel. De verf heb ik op speelse wijze met een blokkwast dik aangebracht.  Daarna maak je direct “vegen” met de spatel in de nog natte verf, voor het effect. Ik heb afwisselend naar links en rechts geveegd, omdat het effect natuurlijk te maken.

 

Het eindresultaat
Tijdens het drogen wordt het eindresultaat al snel duidelijk. De verschillende kleurschakeringen vind ik erg mooi. Sommige stukken lijken zelfs een beetje taupe kleur. Hoe donkerder de kleur, hoe meer het betonlook effect zichtbaar is. Bij lichte kleuren is het effect subtieler, zoals bij mij.  

 

Winactie via WonenbyEs
Wil jij ook zo’n mooie muur in een kleur naar keuze? Ik mag 3 personen gelukkig maken met elk 2 blikken. De actie loopt tot 14 juli. Kijk op mijn Instagram hoe je mee doet aan de actie! 
Niet gewonnen of kun je niet wachten om ermee aan de slag te gaan? Moodpaints is te koop bij Hornbach.