Ons dakterras kon wel een make over gebruiken, want de tuinbank die de vorige bewoners hadden laten staan, zakte zowat in elkaar. Geïnspireerd door onze favoriete strandtent Ajuma in Zandvoort, gingen we aan de slag met het maken van een loungebank. De banken die ze daar hebben zijn lekker laag en diep, zodat je er echt top languit op kan liggen.

Situatie voor de make over:

De vlonders hebben we schoongemaakt met groene aanslag verwijderaar welke je bij de bouwmarkt kunt kopen. Het was even een flink klus om het met een schuursponsje eraf te krijgen en daarna te schuren, maar het verschil mag er zijn. Er moet nog een laagje beits op, zodat ze ook wat langer zo mooi blijven, maar dat komt nog wel.

De wanden zagen er ook niet zo mooi meer uit. Daarnaast zag je veel kleurverschil met het deel waar de bank gestaan heeft. Het bekleden is behoorlijk eenvoudig als een handtacker hebt. De bamboe matten kun je er dan gemakkelijk op vast nieten. In een handomdraai creëer je een andere sfeer en is het oude hout verdwenen. De bamboe matten heb ik hier besteld.

De bank en het tafeltje maakten we zelf van Douglas hout. Dit hout is geschikt voor buiten en zeker als je tuinbeits op doet. We kozen voor een lichtbruine kleur om het geheel wat warmer te maken. Het idee van de bank(dat het frame) zichtbaar is, had ik een keer op Pinterest voorbij zien komen. Naast dat ik het super mooi vind, is het ook handig. want je kunt aan de zijkanten nog iets neerzetten.

De kussens

De palletkussens kocht ik eerder al een keer bij de Aldi voor een prikje. Wonderbaarlijk zitten ze echt prima en zijn ze van stevige kwaliteit. Om de bank wat speelser te maken koos ik voor allemaal verschillende formaten kussen in naturel tinten en de kleur olijfgrijs. De kussens en het plaid zijn van MrsBLOOM, een merk waar ik al diverse kussens van heb. Ze hebben, naast overige woonaccessoires, prachtige kussens waarvan de kleuren en stoffen me erg aanspreken. Neem zeker even een kijkje op hun Instagram of website

De planten

Kennen julie Green Bubble al? Hun slogan “nooit meer slepen met planten” is voor mij ook echt een uitkomst. Ik koos voor 4 Fargesia bamboeplanten en 2 Kalanchoe in groene pot, waarvan de kleur groen perfect past bij de kussens. En daar word ik als extreme alles-moet-met-elkaar-matchen-freak dan weer erg blij van.

Ook op zoek naar een paar mooie planten? Met de code WONENBYES15 krijg je 15% kunnen shoppen in de webshop van Green Bubble. Deze code is geldig t/m 30-09-2019

 

Ik ben super blij met het eindresultaat. Alles lijkt weer fris en schoon en het heeft precies het sfeertje wat ik in gedachten had. Wat vinden jullie ervan?