Een tijdje geleden heb ik al eens een foto gepost van het ronde wandpaneel, maar wat jullie toen niet wisten, was dat ik het wandpaneel voor de foto even snel met washi tape had opgehangen.

Naast dat ik nog niet wist waar ik het wandpaneel wilde neerhangen, wist ik ook niet zo goed hoe ik hem waterpas op de muur kon krijgen. Op de foto is namelijk de horizon te zien en die wilde ik dan ook perfect waterpas hebben hangen. 

Heel toevallig zag ik de Quigo Green Cross Line laser van Bosch Home & Garden voorbij komen en dit apparaat leek me perfect voor het ophangen van het wandpaneel..  

Quigo Green Cross Line Laser 

De laser is een zwarte kubus, waar je alleen de mee geleverde batterijen in hoeft te doen. Dan schuif je het klepje open en je kunt ermee aan de slag. Er zit ook een statief bij, wat ook heel gemakkelijk te bevestigen is. Ik heb het statief vervolgens op onze ladder bevestigd.

De laser geeft niet alleen een horizontale en verticale lijn op de muur maar ook een kruislijn. De laser stelt zichzelf waterpas tot een hoek van 4 graden.

De hoogte heb ik op het zicht bepaald en toen aan beide zijkanten van het paneel een streepje gezet.  

Vervolgens heb ik het paneel omgedraaid en met een meetlat het midden van de horizon bepaald, door de lat precies op de streepjes aan de zijkant te leggen. Vervolgens plaats je het wandpaneel tegen de wand en plaats je weer de streepjes op de zijkanten precies op de groene lijn en ook het midden op de verticale lijn. Met potlood heb ik een stukje van de lijnen overgetrokken. 

Als laatste kun je ook het haakje op de muur precies op de juiste plek hangen, door de groene lijnen te gebruiken. Belangrijk is dus wel dat je de laser in de tussentijd niet verplaatst, zodat je steeds dezelfde lijnen kunt aanhouden. 

 

Et voila.. het wandpaneel hangt perfect waterpas aan de muur! Wat een super handig apparaat die Quigo Green cross line laser. Ik ga het zeker vaker gebruiken! Ga jij binnenkort aan de slag met tegelen, ophangen van fotolijsten of een andere klus waarbij je iets waterpas wilt maken? Bestel em hier!