1. Hoe heb je die brickwall zo gemaakt?

De meest gestelde vraag over de brickwall is of het een echte muur is of dat ik behang of steenstrips heb gebruikt. Ik moet jullie helaas teleurstellen, ons huis komt uit 1900 en de muur is dus een echte brickwall. Verder heb ik er ook eigenlijk vrij weinig aan hoeven doen. De oude stuclaag die erop zat viel er al bijna af als we ernaar keken. Ook heb ik de muur niet behandeld o.i.d. en ja er komt nog steeds dagelijks stof af.. maar dat neem ik voor lief met deze blikvanger in de woonkamer!

2. Waar komt je bank vandaan? 

Over de bank krijg ik nog dagelijks vragen. Dit model is de Rubin Junior van het merk Koozo. Ik kocht hem bij Loods5. 

 

3. Welke vloer heb je?

Zowel over de grijze gietvloer als de PVC vloer die op de bovenste verdiepingen ligt krijg ik veel vragen.
De grijze gietvloer heb ik door motion vloeren laten leggen en de andere vloer is een PVC vloer, waarover ik een blog heb geschreven. De blog vind je hier. Over de PVC vloer ben ik erg tevreden. Over de gietvloer heb ik gemende gevoelens. Ik vind het resultaat erg mooi, maar je ziet er echt ALLES op, vooral als de zon er op staat. En dan al die krassen van de stoelen.. Ook die zie je alleen als de zon erop schijnt hoor, maar toch..

   

  4. Wat zit er de muur van je badkamer? 

  Op de muur in onze badkamer zit beton cire. Dit hebben we laten doen door een stucadoorsbedrijf uit het dorp waar mijn man vandaan komt. Ik vind het erg mooi en zou er ook zeker weer voor kiezen, alleen niet voor de natte ruimte. We hebben daar lekkage en gaan binnenkort het natte gedeelte toch betegelen. We waren hiervoor al gewaarschuwd, maar ik ben nogal eigenwijs.. Laat je dus goed adviseren over het gebruik van beton cire in de natte ruimtes. Wie weet is er een leverancier die wel kan garanderen dat het geschikt is in de natte ruimtes?

  Binnenkort gaan we zelf aan de slag met het aanbrengen van beton cire in de tweede badkamer. Hiervoor gaan we een workshop volgen. Ik zal jullie uiteraard op de hoogte houden van mijn bevindingen.

  5. Waar is de grote spiegel van?

  Deze spiegel is maar liefst 91 cm groot en is van het merk Umbra. Je besteld ‘m hier

    

   6. Waar heb je de ronde tafel gekocht? 

   De ronde tafel hebben we zelf gemaakt van eiken wagondelen. We hebben het geluk dat mijn schoonvader een timmer-/bouwbedrijf heeft. Daardoor hebben we altijd de juiste machines en materialen ter beschikking. Anders zou het een stuk lastiger zijn om dit soort dingen te maken. We hebben van dit hout o.a. ook het badkamermeubel, schuifdeuren en het tv meubel gemaakt. 

   Ik krijg ook best vaak de vraag of mijn man dit soort dingen ook op bestelling maakt, maar helaas is dat niet mogelijk voor ons. Wie weet in de toekomst. De eetkamerstoelen zijn van het merk Lifestyle Home Collection, ook daar krijg ik vaak vragen over.

   7. Waar komt de lamp met de 5 lichtbollen vandaan? 

   De lamp met 5 betonnen lampvoeten kun je hier bestellen. 

    

     

    8.  Waar komt het bamboe rolgordijn vandaan? 

    Het bamboe rolgordijn is eenvoudig zelf op maat te maken. Het bamboe rolgordijn kun je hier bestellen.

      

    9.  Waar komt je keuken vandaan en wat voor keukenblad heb je? 

    Onze keuken is een hoogglans witte keuken met een keukenblad van keramiek. De kleur van het blad heet “beton river”,want inderdaad ik was op zoek naar een duurzamere optie voor beton. Aangezien beton erg vlekgevoel is, leek me dat geen goede optie. Een leuk detail aan onze keuken vind ik dat aan de zijkanten de lijnen doorlopen, zowel bij de greep als bij de plint en onder het blad. Details vind ik erg belangrijk. De keuken is gekocht bij Keukenbedrijf van der Heijden in Dokkum. 

     

      

     10. Waar komt het “koffietafeltje” vandaan?  

     Aangezien ik het niet mooi vind om het koffieapparaat op het kookeiland te plaatsen, was ik op zoek naar een leuk tafeltje wat ik naast de keuken kon plaatsen. Deze sidetable is van Lifestyle Home Collection van de serie Arizona en is precies groot genoeg voor mijn Nespresso machine. Grappig detail is dat Lifestyle sinds ik foto’s van deze sidetable post, veel vraag ernaar krijg. En dat mensen het ook echt als koffietafeltje gebruiken.

     De zwarte rekjes zijn van het merk Made by Woood en kun je bijv hier en hier bestellen.